Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τη δημοκρατία στη Σερβία

 

Ο Ειδικός Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών για τα Δυτικά Βαλκάνια Μάθιου Πάλμερ είπε ότι οι ΗΠΑ ανησυχούν για τη Σερβία, ανέφερε το βουλγαρικό ειδησεογραφικό πρακτορείο BTA

Ο διπλωμάτης διευκρίνισε ότι αναφέρεται στις πρόσφατες εκλογές, στις διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις και στην έρευνα κατά της χρηματοδότησης δημοσιογράφων, ΜΚΟ και πολιτικών ενώσεων. 

Ο Πάλμερ ανέφερε επίσης την έκθεση του FreedomHouse, σύμφωνα με την οποία η Σερβία επίσης υστερεί στην κατηγορία της ημι-ενοποιημένης δημοκρατίας και τοποθετείται στη στήλη «υβριδικό καθεστώς». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τελευταίες κοινοβουλευτικές εκλογές στη Σερβία δεν παρείχαν αρκετές δυνατότητες επιλογής στους πολίτες. Υποστηρίζουμε το ευρωπαϊκό μέλλον και προοπτική της Σερβίας. Για να επιτευχθεί αυτό, η Σερβία πρέπει να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο Πάλμερ.

https://bnr.bg

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας και το σχόλιό σας. Παρακαλούμε να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια με τα λεγόμενα γκρίκλις θα διαγράφονται.