Κυριακή 22 Απριλίου 2018

 

Διάλογος Του Τζο Σίσκο με τον υποστράτηγο του ΝΑΤΟ, Χουήζερ για την Κύπρο

Τζο Σίσκο: Έχω επαφή με τον Άβέρωφ. Το έχει κανονίσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αυτό, αλλά και ο Ανδρέας Παπανδρέου βοηθάει. Άνθρωποι του στην Αθήνα ροκανίζουν την καρέκλα του Ιωαννίδη.

Ο Α. Παπανδρέου έδωσε εντολή στον Μένιο Κουτσόγιωργα να κάνει επαφή με τον Αραπάκη. Εγώ θα ήθελα για συνομιλητή μου τον Μπονάνο….αλλά δεν θέλει ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Εάν οι προσπάθειές μου στην Αθήνα δεν καρποφορήσουν, τότε έχουμε δύο επιλογές: Πρώτος να σκοτώσουμε τον Ιωαννίδη, Δεύτερον να τον «δέσουμε» και στην θέση του να βάλουμε τον Αραπάκη.

Έτσι θα τηρηθούν οι ισορροπίες μέχρι την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή…

Χουήζερ: Και γιατί καθυστερούν του ΤΟΥΡΚΟΙ την απόβαση;

Τζο Σίσκο: Γιατί είναι ΧΕΣΤΕΣ. Θέλουν πλήρη Στρατιωτική ΚΑΛΥΨΗ από εμάς και εσάς (τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ). 


Είναι και οι Άγγλοι στη μέση…. Ο πρωθυπουργός Ουίλσον συμπαθεί τον Μακάριο. Έχουν τις ίδιες Μαρξιστικές απόψεις.

Χουήζερ: Είμαι της άποψης ότι πρέπει να πάτε στην Αθήνα το συντομότερο δυνατόν, αν δείτε αυτούς τους ηλίθιους από κοντά. Τελειώστε τη δουλειά πριν σας φέρουν ενώπιον άλλων γεγονότων. Καθυστερήστε τους με συνομιλίες. Μετά την απόβαση και εισβολή θα πέσουν από μόνοι τους!…..

Συνέχισαν να μιλάνε για δέκα λεπτά ακόμη και διεπίστωσε ο Χουήζερ ότι υπήρχε κάποια κωλυσιεργία στην απόβαση και από τους Σοβιετικούς. Το ζήτημα ήταν πρακτικό: τι θα έπαιρναν εκείνοι από τη μεταβολή του στάτους της Κύπρου!….

Είχαν ρυθμίσει να πάρουν ΜΕΡΙΔΙΟ στην Αγκόλα στηρίζοντας τους ΑΝΤΑΡΤΕΣ της Ουνιτά, αλλά ήθελαν και «κάτι» από την Μεσόγειο.

Αυτό έμενε να διευθετηθεί και ο δρόμος άνοιγε για την εισβολή στην Κύπρο!…

ΠΗΓΗ: Στριγάς Αθανάσιος Κ. Διεθνείς συνωμότες : Η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού / Αθανάσιος Κ. Στριγάς. - Αθήνα : Νέα Θέσις, 1995

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας και το σχόλιό σας. Παρακαλούμε να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια με τα λεγόμενα γκρίκλις θα διαγράφονται.