Τρίτη 24 Απριλίου 2018

 

Αξιότιμε κ. Στριγά, (ένα βραχύ πόλεμο μεταξύ Σοβιετικής Ένωσης και Γιουγκοσλαβίας)

Αξιότιμε κ. Στριγά, ο ομοσπονδιακός καγκελλάριος μου ανέθεσε να γνωστοποιήσω σε σας την ευαρέσκειά του για τη σταθερή θέση σας στο ζήτημα της επανένταξης της Ελλάδας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Η θέση αυτή εκτιμάται ιδιαίτερα από τον καγκελλάριο τη στιγμή αυτή, επειδή εξυπηρετεί και τα συμφέροντα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην εξωτερική της πολιτική προς την ΤΟΥΡΚΙΑ και προς τα Βαλκάνια γενικώτερα.

Γκέχραντ Νόλτε

Τριάντα λεπτά αργότερα είχα συνεργασία με τον αρχιστράτηγο του ΝΑΤΟ για το θέμα επανένταξης της Ελλάδας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, που τόσο επιθυμούσε το Στρατιωπολιτικό ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ της Αθήνας.

«Ο θάνατος του Γιουγκοσλάβου ηγέτη Γίοζοπ Τίτο (Μάϊος 1980) μα αναγκάζει να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για την επανένταξη της Ελλάδα…..» μου τόνισε ο αρχιστράτηγος του ΝΑΤΟ Μπέρναρντ Ρότζερς.

«Νομίζετε ότι οι εισηγήσεις των επιτελαρχών της Συμμαχίας είναι λογικές ή έχουν κάποια δόση υπερβολής;» με ρώτησε.

«Νομίζω ότι είναι λογικές», του απάντησα. «Η επανένταξη της Ελλάδας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ εξυπηρετεί την άμυνα της Συμμαχίας σε σχέση με την Γιουγκοσλαβία, τώρα που πέθανε ο Τίτο.

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η Σοβιετική Ένωση να επιτεθεί στην Γιουγκοσλαβία. Αν η Ελλάδα επανενταχθεί, τότε είναι εύκολο από τη Μακεδονία-Θεσσαλονίκη, να βοηθηθεί η επιτιθέμενη χώρα. Ο Ιταλικός διάδρομος είναι πολύ…. «στενός» για να ανταποκριθεί σε παρόμοιες απαιτήσεις..

«Νομίζω ότι πρέπει να εργαστούμε χωρίς καθυστέρηση πάνω στο ζήτημα αυτό». Είπε ο Στρατηγός Ρότζερς.

Συμφώνησα πήρα τις οδηγίες του και αποχώρησα. Στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Υπήρξε ομοφωνία σε όλα σχεδόν τα θέματα που υπήρχαν στην Ατζέντα.

Ο Νέος Ρόλος Της ΤΟΥΡΚΙΑΣ στη μετά Σάχη εποχή εγκρίθηκε ομόφωνα. Μετά από αυτό ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ ο ρόλος της ΕΛΛΑΔΑΣ σημαντικά. ΝΑΙ στην αμυντική θωράκιση του ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.

ΝΑ συμμετείχε και η ΓΕΡΜΑΝΙΑ στον εξοπλισμό και την κρατική ΑΓΟΡΑ ΟΠΙΟΥ.

ΝΑ χρηματοδοτούσε η ΓΕΡΜΑΝΙΑ την «αντίσταση» στα ΣΚΟΠΙΑ και στην ΑΛΒΑΝΙΑ. (Τότε αποκαλύφθηκε ότι ο Μπερίσα και ο Γκλιγκόρωφ ήσαν έμμισθοι πράκτορες της CIA…. Στρατολογιμένοι από παλιά……).


Αλλά το σημαντικό το είχαν φυλάξει για το τέλος. Την τρίτη ημέρα των εργασιών της ΛΕΣΧΗΣ, ο Ουίλλιαμ Ρόκουελ, πρόεδρος του ΚΑΡΤΕΛ όπλων «Ρόκουελ Ιντερνάσιοναλ», βοηθούμενος από τον Χένρυ Κίσσιγκερ, πρότεινε ένα βραχύ πόλεμο μεταξύ Σοβιετικής Ένωσης και Γιουγκοσλαβίας!…. «Μία Σοβιετική απόβαση τώρα θα βοηθούσε άμεσα στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας», είπε ο Ρόκουελ.

Θα μας επιτρέψει να εξοπλίσουμε ολόκληρα τα ΒΑΛΚΑΝΙΑ και να εκθέσουμε το Κρεμλίνο στον κίνδυνο της διεθνής καταδίκης».



ΠΗΓΗ: Στριγάς Αθανάσιος Κ. Διεθνείς συνωμότες : Η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού / Αθανάσιος Κ. Στριγάς. - Αθήνα : Νέα Θέσις, 1995

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας και το σχόλιό σας. Παρακαλούμε να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια με τα λεγόμενα γκρίκλις θα διαγράφονται.