Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

 

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΕΘΝΙΣΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος συνοδεύεται από τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο και τον Χωρεπίσκοπο Αρσινόης Νεκτάριο υπογράμμισε ότι η σημασία της Σύναξης είναι ζωτικής σημασίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επεσήμανε:
« Έχει σχεδόν 50 χρόνια που εργαζόμαστε για την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας. Πιστεύω ότι η επικείμενη Σύναξη θα είναι καθοριστικής σημασίας για το κατά πόσο θα συνέλθει η Μεγάλη Σύνοδος. Η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να δώσει απαντήσεις στον σύγχρονο άνθρωπο για μια σειρά ζητήματα».
Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο «εκείνο, το οποίο εμποδίζει την Ορθοδοξία να λάβει αποφάσεις είναι ο εθνικισμός. Δηλαδή, κάθε Προκαθήμενος βλέπει πρώτα την εθνική του καταγωγή και έπειτα την Ορθοδοξία». 

Πρέπει, τονίζει, «πρώτα όλοι να είμεθα Ορθόδοξοι και κατά δεύτερο λόγο να είμαστε Έλληνες, Ρώσοι, Άραβες, Σλάβοι κλπ. Αν δεν αποβάλουμε τον εθνισμό μας και να θέσουμε υπέρ άνω όλων την Ορθοδοξία, δυστυχώς δεν θα πάμε καλά».

Πηγή

http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας και το σχόλιό σας. Παρακαλούμε να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια με τα λεγόμενα γκρίκλις θα διαγράφονται.