Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

 

Γερμανία: Φυλακές για δέκα Κομμουνιστές τρομοκράτες από την Τουρκία


Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε 10 Τούρκους κομμουνιστές για δημιουργία και υποστήριξη τρομοκρατικής ομάδας

Το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο του Μονάχου καταδίκασε 10 άτομα σε φυλάκιση την Τρίτη για το ρόλο τους και τη στήριξη μιας τουρκικής κομμουνιστικής ομάδας που απαγορεύεται από την Άγκυρα, ανέφερε η τουρκική υπηρεσία της Deutsche Welle.

Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι οι εννέα άνδρες και μια γυναίκα είχαν συγκεντρώσει χρήματα για να υποστηρίξουν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας / Μαρξιστής-Λενινιστής (TKP / ML). Κατηγορήθηκαν επίσης για τη διοργάνωση συναντήσεων και την πρόσληψη μελών, ανέφερε ο περιφερειακός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός δημόσιας υπηρεσίας Bayerischer Rundfunk.

Τα μέλη της ομάδας ενήργησαν με τη γνώση ότι το κόμμα σχεδίαζε πραξικόπημα στην Τουρκία και πραγματοποίησε επίσης τρομοκρατικές επιθέσεις με σκοπό δολοφονίες, βρήκε ο δικαστής. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP, συνολικά έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια αυτών των επιθέσεων.

Ο κύριος κατηγορούμενος, Müslüm E., καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επτάμιση  ετών, κατηγορούμενος ως επικεφαλής μιας ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι άλλοι εννέα κατηγορούμενοι έλαβαν ποινή φυλάκισης μεταξύ δύο ετών, εννέα μηνών και πέντε ετών.

Οι όροι ήταν ελαφρώς πιο επιεικείς από ό, τι ζήτησε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Γερμανίας. Το γραφείο είχε ζητήσει φυλάκιση έξι ετών, εννέα μηνών για τον κύριο κατηγορούμενο Ε. Και μεταξύ τριών και μισού και πέντε ετών φυλάκισης για τους άλλους κατηγορούμενους.

Το Δικαστήριο ολοκλήρωσε τις δικαστικές διαδικασίες που είχαν διαρκέσει τέσσερα χρόνια, με συνολικά 234 ημέρες στο δικαστήριο.

Διαδηλωτές εμφανίστηκαν για να διαδηλώσουν κατά της δίκης. Βλέπουν τα μέλη ως μαχητές της ελευθερίας, όχι τρομοκράτες. Μια τελική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από το δικαστήριο την Τρίτη. Η υπεράσπιση και οι υποστηρικτές των μελών της ομάδας υποστηρίζουν ότι το γερμανικό δικαστικό σύστημα διεξήγαγε δίκη εξ ονόματος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το TKP / ML ιδρύθηκε στην Τουρκία τη δεκαετία του 1970 και αγωνίζεται ενεργά ενάντια στην κυβέρνηση, μερικές φορές με τη χρήση βίας. Στη Γερμανία η ομάδα παρακολουθείται από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος, αλλά δεν απαγορεύεται.

 https://www.turkishminute.com

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας και το σχόλιό σας. Παρακαλούμε να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια με τα λεγόμενα γκρίκλις θα διαγράφονται.